De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: hoe is het geregeld?

Ben je aan het kijken naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering om alles goed te regelen achter de schermen? Het is een verzekering waar niet iedere ondernemer direct over nadenkt. Je richt je immers op het laten groeien van het bedrijf en denkt de risico’s zo veel mogelijk beperkt te hebben. Toch kan een ongeval op de werkvloer altijd gebeuren tijdens het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. Vooral als er letsel of schade is aan derden kan het grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf en de medewerkers die hier werken. Juist daarom is het afsluiten van een verzekering een vereiste. Maar wat houdt deze verzekering precies in? En hoe is het geregeld voor zelfstandig ondernemers in de bouw? Onderstaande informatie zet alles op een rij.

Ongelukken zorgen voor financiële schade

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw bedrijf tegen financiële risico’s als er iets gebeurt tijdens het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten. Als je bijvoorbeeld in een restaurant werkt en een hete koffie over iemand morst, levert dit schade en brandwonden op. De klant kan in dit geval een schadeclaim indienen. Of je gaat bij een klant op bezoek en laat een dure laptop op de grond vallen. Allemaal zaken wat jouw bedrijf voor flinke kosten kan stellen. Het vervangen van de laptop, de kledingstukken en het betalen van de ziekenhuisrekeningen kan ertoe leiden dat jouw bedrijf flinke verliezen draait in plaats van verder gaat groeien. Door een goede verzekering te hebben, hoef je deze kosten niet meer zelf te betalen.

Onverwachte gebeurtenissen tijdens het bouwproject

Voor ondernemers in de bouw kan het net iets anders geregeld zijn. In dit geval heb je niet alleen de aansprakelijkheid voor heel het bedrijf, maar kan je als zelfstandig ondernemer ook aansprakelijk worden gesteld. Hier komt de constructie all risk verzekering bij kijken. Deze verzekering dekt de risico’s waarmee bouwprojecten te maken kunnen krijgen. Je hebt de schade aan de constructie en de schade aan derden gedekt tijdens zowel de bouw- als constructiefase van het project. Bij de dekking zitten veel gebeurtenissen ingecalculeerd. Er kan immers altijd iets gebeuren als je bezig bent met de bouw. Denk aan brand, vandalisme, diefstal, storm of overstromingen. Alle kosten die hiermee gepaard gaan, worden vergoed en jij kan je richten op het verder uitvoeren van het project.

Meer vertrouwen vanuit klanten

Maar waarom is het dan belangrijk om de verzekering af te sluiten? De verzekeringen dekken allebei een groot aantal ongevallen die op de werkvloer kunnen gebeuren. Mocht er schade zijn aan eigendommen van anderen of letsel veroorzaken, dan hoef je als ondernemer niet op te draaien voor de kosten. Alle financiële verliezen leiden immers tot het in gevaar brengen van jouw bedrijf. Daarbij straalt het professionaliteit uit als je de verzekering hebt afgesloten. Klanten hebben meer vertrouwen in het bedrijf. De kans is groter dat ze jou opnieuw inschakelen voor een bouwproject of andere bedrijfsactiviteiten als je achter de schermen goed geregeld hebt. Jouw verzekering keert een bepaald bedrag als vergoeding uit in het geval van ongevallen.

Geef een reactie
You May Also Like