Wanneer stress je leven inkomt

Geen enkel mens wordt gespaard van stress en spanning in het leven. Maar de één heeft er weer mee te maken dan de ander, en de één weet er beter mee om te gaan dan de ander. Wanneer jij voor een stressvolle periode in het leven staat, kan dat best wel eens beklemmend voelen. In deze blog vertel ik je hoe je er een beetje mee om kan gaan. Dit is geen medisch advies enkel tips vanuit ervaring. Lees je mee?

Geduld en liefde voor jezelf

Allereerst is het belangrijk om geduld en liefde voor jezelf te hebben in deze moeilijke tijd. Een stressvolle periode kan immers al zwaar genoeg zijn en het helpt niet om jezelf daarvoor constant te veroordelen als dingen niet helemaal gaan zoals jij ze voor je hebt gezien. Daarnaast kan het zo zijn dat dingen zwaarder voelen of meer moeite kosten.

De basis in orde

Stress kan behoorlijk aan je vreten, het kan je dagelijkse routine in de war gooien. Het is belangrijk dat je de basis op orde hebt in deze tijd, dat wil zeggen dat je een goed slaapritme hebt en voldoende eet en drinkt. Op die manier verzorg je je lichaam en zorg je dat er niet meer stress zich opstapelt door nalatige zorg voor jezelf. Er zijn verschillende hulpmiddeltjes die zouden kunnen helpen bij het vergaren van die ontspanning, bijvoorbeeld om in slaap te komen. Denk aan goede CBD olie. Je kan hennepolie kopen. Als je niet zeker weet of deze middeltjes voor jou werken, bespreekt het dan altijd eerst met een arts.

Ga erover in gesprek

Daarnaast is het ook heel erg belangrijk om in gesprek te gaan over je angsten, zorgen en stress. Dit kan intimiderend voelen en ook heel serieus, wat vaak een reden is dat mensen ervoor kiezen om het niet te doen, maar laat je ook hier niet leiden door angst en ga erover in gesprek. Dit kan met een familielid of vriend maar ook met een professional. Op die manier kan het jouw nieuwe inzichten geven en verlichting bieden.

Het is hard werken

En vergeet niet dat een periode als deze vaak niet zomaar voorbij is, zelfs wanneer er een spannend project op de planning staat en deze is afgerond, kan de spanning lang blijven hangen. Ook hier is het belangrijk om liefde en geduld voor te hebben. Het is hard werken om door dit soort dingen heen te komen maar het eindresultaat is het meer dan waard. We voelen ons daarna vaak op de lange termijn stabieler en vrijer in het leven.

Geef een reactie
You May Also Like