Wordt het binnenkort warm? Let dan goed op je huisdieren 

Warm weer brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo kan je met warm weer bijvoorbeeld naar het strand gaan. Helaas is het warme weer niet voor iedereen een pretje, zo kunnen (oudere) huisdieren erg veel last hebben van de zon. Veel eigenaren van een huisdier vinden het lastig om hiermee om te gaan, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Je dient je hier in te verdiepen zodat je op de juiste manier kunt handelen. Om je te voorzien van de basisinformatie hebben wij dit artikel opgesteld.

 

Zorg voor voldoende water 

Vrijwel alles wat leeft op onze aardbol heeft water nodig. Zonder water is er namelijk geen leven. Wanneer het erg warm wordt dan verbruikt het lichaam van je hond of ander huisdier natuurlijk meer vocht en is er dus ook meer vocht nodig om dit weer aan te vullen. Het is daarom belangrijk om altijd voor voldoende water te zorgen voor je huisdieren. Ververs het water ook meerdere keren per dag zodat het water lekker vers en koel blijft.  

 

Een koel plekje is belangrijk

Wanneer het erg warm is dan wil je natuurlijk niet de gehele dag in de bloedhete zon zitten. Dit geldt ook voor je huisdieren en daarom is het belangrijk dat er een koel plekje aanwezig is. Vaak is dit niet in huis aangezien Nederlandse woningen enorm benauwd worden als het warm is. Nederlandse huizen zijn namelijk niet gemaakt voor het warme weer. Mocht je geen koel plekje gevonden hebben dan kan je altijd een koelmat voor honden aanschaffen. Dit is een mat die ook in de zon lekker koel blijft. Dit is voor honden en katten natuurlijk erg fijn. Je zult merken dat je huisdier er direct op gaat liggen en er gedurende een warme dag optimaal gebruik van maakt.

 

Medicatie 

Mocht je huisdier ziek zijn dan is dat natuurlijk zeer vervelend. Vaak heeft een ziek huisdier medicatie nodig om te kunnen herstellen. Het is belangrijk dat je bij het gebruik van medicijnen rekening houdt met het warme weer. Neem contact op met je huisdier en bespreek de situatie. Hij of zij kan je hier het beste advies over geven. In sommige gevallen kan er geadviseerd worden om de medicatie tijdelijk uit te stellen. In de meeste gevallen zal er gekozen worden voor het doorzetten van de medicatie en is het vooral belangrijk dat je zorgt voor voldoende koeling voor je hond. 

 

Geef een reactie
You May Also Like