Welke stappen doorloop je bij een zorgverzekering afsluiten? 

Wil je een zorgverzekering afsluiten? Weet je dan eigenlijk wel hoe dit precies moet? Doordat je tegenwoordig veel zelf kan uitvoeren, hoef je niet meer naar kantoor toe. Het wachten op de afspraak, de reistijd en het invullen van stapels papierwerk zijn hiermee verleden tijd. Op ieder gewenst moment kan je de verzekering afsluiten en profiteren van de kostenbesparingen die je hiermee krijgt. Het vinden van een geschikte verzekering begint allemaal bij het duidelijk hebben van jouw behoeften. Ben je iemand die regelmatig zorg nodig heeft of heb je een goede gezondheid? Zorg dat jouw gezondheid duidelijk is, zodat je op basis hiervan de keuzes kan maken en een verzekering hebt waar je daadwerkelijk wat aan hebt. 

De dekking die bij je past

Zodra je weet wat je allemaal nodig hebt, kan je bekijken welke dekking het beste bij je past. De basisverzekering dekt de meest voorkomende gezondheidszorg. Denk aan een bezoek aan de huisarts, een opname in het ziekenhuis of medicijnen. Voor de meeste mensen is dit al voldoende. Doordat het de goedkoopste verzekering op de markt is, kun je met ieder budget profiteren van de gezondheidszorg. Als je meer zorg nodig hebt of gebruik maakt van andere medicatie is een aanvullende verzekering nodig. In dit geval zijn ook tandheelkundige zorg of fysiotherapie toe te voegen. Je voorkomt dat je voor hoge kosten staat als jouw gezondheid niet goed is. Deze aanvullende verzekeringen maken jouw maandpremie wel hoger. Het is dus iets waar je rekening mee moet houden. 

De polisvoorwaarden van de verzekering

Zowel de basisverzekering Univé als de aanvullende opties zijn voorzien van polisvoorwaarden. Dit zijn de voorwaarden die de verzekeraar vooraf heeft opgesteld. Deze geven niet alleen aan hoe je een claim in kunt dienen, maar ook welke uitsluitingen en beperkingen er zijn. Het is aan te raden om hier vooraf van op de hoogte te zijn. Het kan immers zomaar zijn dat je de gezondheidszorg uit laat voeren en achteraf alsnog een groot bedrag bij moet betalen. Door voor het afsluiten van de verzekering alles al door te nemen, weet je of de verzekering echt bij je past. Vergeet ook niet door te nemen wat de wachttijd is. Het kan immers zijn dat je al gebruik moet maken van gezondheidszorg, maar de wachttijd nog niet voorbij is. 

De aanvraag van de verzekering afronden

Is alles duidelijk en past de verzekering bij je? Dan kan je overgaan tot het indienen van de aanvraag. Dit gaat heel eenvoudig online. De verzekeraar vraagt een aantal persoonsgegevens en kan jouw medische geschiedenis opvragen. Zorg dat je de gegevens zo nauwkeurig mogelijk invult. Je geeft dan de gewenste dekking en de hoogte van het eigen risico aan. Neem alles nog een keer goed door voordat je de aanvraag bevestigt. De verzekeraar kan eventueel om aanvullende documenten vragen. Houd deze daarom ook bij de hand. Als alles naar wens is, druk je op bevestigen, betaal je de maandpremie en ontvang je de polisdocumenten. 

Geef een reactie
You May Also Like