Is jouw woonverzekering nog toereikend?

Je wilt er waarschijnlijk liever niet aan denken, maar toch is het goed om het onderwerp eens door je gedachten te laten gaan: wat als je getroffen wordt door brand? Ben jij dan in staat om je woning weer in oude staat te krijgen zonder dat je jezelf diep in de schulden hoeft te steken? Wij hopen dat je een goede woonverzekering hebt afgesloten. Is het al een tijdje geleden dat je deze polis afgesloten hebt, dan kan het nooit kwaad om even te kijken of dit pakket nog voldoet aan je wensen. Om het je gemakkelijk te maken, zullen wij in dit artikel bespreken wat een goede woonverzekering is, wat je precies nodig hebt en waar je deze af kunt sluiten. Zo kun je eventuele veranderingen snel doorvoeren en ben je snel weer optimaal verzekerd tegen allerlei rampspoed.

Waarom een woonverzekering?

Een verzekering voorkomt dat jij grote onkosten moet maken wanneer je schade hebt opgelopen. In het geval van je woonverzekering betreft het schade die jij opgelopen hebt aan jouw huis en spullen. De oorzaken van je schade kunnen ver uiteenlopen, wat belangrijker is, is dat je een goed vangnet samenstelt. Zowel kleine ongelukjes als grote rampen, zoals een brand, kunnen al snel tot astronomische schadeposten leiden. Vandaar dat je eigenlijk twee verzekeringen zou moeten afsluiten wanneer je een woning gekocht hebt. De eerste die wij je aanraden, is een opstalverzekering voor je huis. Met deze verzekering is je woning zelf gedekt, of zoals je verzekeraar zal zeggen ‘de structuur van je woning’. In het kort betekent dit alles waar je woning uit bestaat en wat eraan vastzit. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak liggen, dan vallen deze ook onder je opstalverzekering. Ook schade die je opgelopen hebt aan je bijgebouwen, bijvoorbeeld je fietsenschuurtje, wordt door deze polis gedekt. Sluit deze polis dus zeker af omdat je hiermee grote financiële tegenslagen kunt vermijden.

Vergeet je inboedelverzekering niet

Soms lijkt het alsof een opstalverzekering zoveel schade uitkeert, dat mensen vergeten dat zij ook nog een inboedelverzekering nodig hebben. Je verzekeraar maakt namelijk onderscheid tussen je woning zelf en alle spullen die erin staan. Met een inboedelverzekering wordt ook de schade die je aan je spullen oploopt, uitgekeerd. Wat veel mensen niet weten, is dat je deze schade niet eens zelf hebt hoeven veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je woning verhuurt via Airbnb. Met een inboedelverzekering kun je ook schade laten herstellen die je gasten hebben toegebracht. Uiteraard gaat het wel om schade die per ongeluk is ontstaan. Hebben je gasten opzettelijk de boel vernield, dan komen de reparatiekosten voor hun rekening.

Profiteer van korting

Misschien denk je: leuk die woonverzekeringen, maar hoeveel gaat mij dat wel niet kosten? Het leven is al duur genoeg. Het goede nieuws is dat wanneer je meerdere verzekeringen afsluit bij een verzekeraar, je doorgaans profiteert van aantrekkelijke kortingen. Zo bespaar je geld zonder dat je hoeft in te leveren op de dekking van je polis. Sluit hem daarom vandaag nog af.

Geef een reactie
You May Also Like