De ideale apparatuur voor iedere horecazaak

Als horeca-ondernemer heb je helaas niet genoeg aan de gewone keukenapparatuur die je in een gemiddeld woonhuis vindt. Er moet snel en veel gekookt worden en de kwaliteit van het eten moet subliem zijn. Welke horeca apparatuur, bijvoorbeeld RVS horeca apparatuur, past het beste bij jouw bedrijf?

De juiste oven

Zeker wanneer overdag het diner al deels voorbereid wordt, is een goede oven van cruciaal belang voor een horecaonderneming. Over het algemeen heb je een grote oven nodig die ook nog eens de tand des tijds kan doorstaan (niet te gierig zijn dus.) Om een veelzijdige kaart te kunnen bieden heb je vaak aan één type oven niet genoeg. De basis is een commerciële oven. Als je veel brood bakt heb je ook een hetelucht oven nodig. Vul dit eventueel aan met een combi-oven en/of pizza-oven.

Fornuizen en ventilatie

Wat koken betreft is het fornuis natuurlijk where the magic happens. Voor een grote onderneming is een elektrisch fornuis het meest ideaal. Er is hierbij geen risico op een gaslek, het is zuiniger, makkelijker schoon te houden en verhit het voedsel gelijkmatiger dan een gasfornuis. Goede ventilatie is in een horeca-onderneming van groot belang. Je wilt immers niet dat je werknemers wegsmelten. Let op: grillrestaurants hebben een sterker ventilatiesysteem nodig dan bijvoorbeeld pasta-restaurants.

Foodprocessors

Om snel en efficiënt te koken zijn goede foodprocessors ideaal voor het hakken, mengen en vermalen van voedsel. In keukens thuis zie je vaak een foodprocessor met kom. Mits deze van goede kwaliteit is, zijn ze ook erg handig voor commerciële doeleinden. Verder kan het handig zijn om een continuous feed food processor aan te schaffen. Dit is een foodprocessor waar je voedsel aan kunt blijven toevoegen terwijl de processor het verwerkt. Ideaal voor grote porties.

Witgoed

Elk restaurant heeft kwalitatief witgoed nodig. Denk hierbij aan grote koelkasten en vriezers, maar ook aan wasmachines en drogers om het keukentextiel te kunnen wassen. Als je voldoende ruimte hebt in de keuken is een inloopkoelkast ideaal. Dit stelt jouw personeel in staat snel en effectief te werken. Bedenk of je de condensor van de koelkast aan de bovenkant of aan de onderkant wilt hebben. Een condensor aan de bovenkant raakt niet snel verstopt en voorkomt dat bij opening warme lucht de koelkast binnenkomt, terwijl een condensor aan de onderkant onderhoud en schoonmaken een stuk makkelijker maakt, waardoor je ook langer met je koelkast kunt doen.

Geef een reactie
You May Also Like