Op reis naar Amerika? Lees onze tips!

Ga jij binnenkort op reis naar Amerika? Of je nu naar de drukke straten van New York City gaat, helemaal een wordt met de natuur in het prachtige Yosemite National Park, of een rit over Route 66 gaat maken, een ding is zeker: dit wordt een reis die je nooit meer zult vergeten! Wij delen wat praktische tips over geld, zodat jouw reis zo soepel mogelijk verloopt.

Neem cash mee

Hoewel Amerika een land is dat bekend staat om zijn creditcards en debitcards, is het altijd een verstandig idee om toch ook wat cash geld mee te nemen. Zo weet je zeker dat je altijd kunt betalen, en ben je niet afhankelijk van een soort betaalmiddel. Bij sommige banken kun je nog geld ruilen, andere banken sturen je direct door naar de juiste plek. En sta je in volle paniek op het vliegveld, omdat je het toch bent vergeten? Geen probleem, want je kunt ook nog geld wisselen op Schiphol.

Voldoende fooi geven

Wij zien een fooitje vaak als een aardige bonus, of een teken van bijzonder goede service. In Amerika is de fooi voor veel serveersters echter het grootste deel van hun inkomen. Een fooi bestaat standaard uit 20% van het eindbedrag op de bon. Een percentage dat lager ligt, wordt al snel als een lage fooi gezien, en dus als een teken van onvrede. Let wel op: bij grote toeristische plekken kan het zijn dat de fooi automatisch bij het eindbedrag wordt opgeteld. Goed op de bon kijken dus, zodat je zeker weet dat je niet dubbel betaalt!

Weten wanneer je fooi geeft

In Amerika is tipping culture, een fooi geven, dus een stuk belangrijker dan hier in Nederland. Want niet alleen bij eetgelegenheden is het gebruikelijk om een fooi achter te laten, er zijn nog veel meer situaties waarbij het eigenlijk standaard is om te tippen. Denk hierbij aan gidsen tijdens een tour, buschauffeurs, of portiers. Ook schoonheidsspecialisten en kappers wordt standaard een fooi van 20% gegeven. Als je gebruikmaakt van een service die niet lang duurt, zoals een korte taxirit, ook dan is het gebruikelijk om een paar dollar achter te laten.

Let op de wisselkoers

Laten we eerlijk wezen: een reis naar Amerika komt niet gratis aanwaaien! Voorkom daarom onnodige kosten, en let goed op de wisselkoers voordat je besluit om dollars te kopen. Zeker bij grote bedragen is het verstandig om af te wachten tot de dollar gunstig staat: dit kan zo maar 10 tot 20 dollar schelen op het eindbedrag! Ook als je terugkomt van reis heeft het wisselen van jouw overgebleven dollars geen haast. Mensen wachten soms wel jaren voordat ze dit doen! Het enige waar je goed op moet letten, is dat de dollars die je terug wilt wisselen in een mooie staat zijn, zonder erge kreukels of scheuren.

Geef een reactie
You May Also Like