Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is een verstandige zet

Je kunt, eigenlijk, niet zonder rechtsbijstandverzekering. Al ben je nog zo vredelievend en heb je nooit problemen ervaren, het kan zomaar zijn dat je toch op een gegeven moment tegen een conflict oploopt waar je zelf niet uitkomt. Stel. Je hebt een verbouwing gepland. De aannemer heeft een offerte gedaan en die heb jij getekend. Je hebt een aanbetaling gedaan en dan vraagt de aannemer om steeds meer geld. Of hij levert broddelwerk. Dan ben je zonder rechtsbijstandverzekering nergens. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is mogelijk voor iedereen. Dat wil zeggen: voor iedereen zonder lopend conflict. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is een verstandige zet. Je staat er dan niet (meer) alleen voor.

Waarvoor is een rechtsbijstandverzekering afsluiten nog meer goed?

Er zijn veel scenario's te bedenken waarin een rechtsbijstandverzekering afsluiten een goed idee is. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsconflict. Jouw werkgever wil dat je meer uren maakt dan op je contract staan of je werkgever wil je, zomaar, ontslaan. Dan is het fijn als je ruim voor die tijd een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Maar er is meer. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is sowieso een goed idee. Ook als je een probleem hebt in de familie. Denk dan, bijvoorbeeld, aan het verdelen van een erfenis of wanneer je neefje moedwillig jouw spullen heeft vernield.

Heb je je huis al goed verzekerd?

Behalve een rechtsbijstandverzekering afsluiten is ook het afsluiten van een inboedelverzekering een goed idee. Je inboedel is altijd meer waard dan je zou verwachten. Je moet er niet aan denken dat je alles dat nu in je huis staat in één keer zou moeten vervangen. Deze verzekering is er voor alle losse spullen in je huis. Denk dan aan je bank, je bed en de gordijnen, maar ook aan je mobiel, je tablet, je laptop en je tv. Heb je een mooie loungeset in de tuin staan? Dan valt deze ook onder deze inboedelverzekering. De opstalverzekering is er alleen voor huiseigenaren. Ben jij huiseigenaar? Dan is deze verzekering verplicht.

Welke verzekering is nog meer handig om te hebben?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een belangrijke verzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat je niet in de financiële problemen komt als je, per ongeluk, een bal door het raam van de buren schiet. Eigenlijk alle ongelukjes die gebeuren en die schade voor anderen opleveren vallen onder deze verzekering. En wat denk je van een doorlopende)reisverzekering? Ga je meer dan twee weken per jaar op reis? Dan is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering al een goed idee.

 

Geef een reactie
You May Also Like